Havuçlu kek - cafe fernando


Malzemeler
  • 2 + 1/4 su bardağı (315 gram) un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1+3/4 çay kaşığı toz tarçın
  • 6 çorba kaşığı (30 gram) hindistan cevizi
  • 3/4 su bardağı üzüm çekirdeği yağı (veya fındık yağı)
  • 1 su bardağı beyaz şeker
  • 1 su bardağı kahverengi şeker
  • 4 adet büyük boy yumurta
  • Taze rendelenmiş eser miktarda muskat (nutmeg)
  • 2 çay kaşığı vanilya özütü*
  • 350 gram ince rendelenmiş havuç (soyulmamış ağırlığı 450 gram)
  • 150 gram ceviz içi
  • 15 gram tereyağı + kalıbı yağlamak için eser miktarda
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri (servis ederken)
Vanilya özütü marketlerde satılan toz vanilinle aynı şey değildir. Sentetik bir madde olduğu için vanilin veya vanilya aroması kullanmıyorum. Linke tıklayarak ev yapımı vanilya özütü tarifine ulaşabilirsiniz.
Yapılışı
  1. Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın.
  2. Ceviz içlerini yağsız tavada orta ateşte (veya bir tepsiye yayarak fırında) 10-15 dakika boyunca kavurun. Ateşten alıp tereyağını ve tuzun yarısını ekleyin ve bütün cevizlere bulanana kadar karıştırın. Soğumalarını bekledikten sonra iri parçalar halinde doğrayın ve bir kenara ayırın.
  3. 25 cm çapındaki bir Bundt kek kalıbını tereyağı ile yağlayın ve kenara ayırın.
  4. Büyük boy bir karıştırma kabında unu, tuzun geri kalanını, kabartma tozunu, tarçını, hindistan cevizini ve muskatı karıştırın.
  5. Diğer bir karıştırma kabında yumurtaları ve şekerleri bir tel çırpıcı yardımıyla karıştırın. Sıvı yağı ve vanilya özütünü ekleyin ve bütün malzemeler bir araya gelene kadar tekrar karıştırın.
  6. Kuru malzemelerin olduğu kabın ortasında bir boşluk açıp ıslak malzemeleri azar azar ekleyin ve un parçaları kaybolana kadar karıştırın. Rendelenmiş havuçları ve cevizleri de ekleyip son kez karıştırın ve kalıba dökün. Kalıbın tabanını tezgaha birkaç kez vurup hamurun içindeki hava kabarcıklarını çıkartın.
  7. 180 derecede 55 dakika boyunca (veya kekin ortasına soktuğunuz kürdan kuru çıkana kadar) pişirin.
  8. Keki fırından alıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve servis yapmadan hemen önce üzerine pudra şekeri serpin (kek nemli olduğu için zaman içinde pudra şekerinin bir kısmını emecektir).

Labne Peynir Kreması Malzemeler:
    2 yemek kaşığı tuzsuz, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • 2 su bardağı elenmiş pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi (Dr. Oetker'in küçük serum şişelerde satılan Butter Vanilla aromasını kullandım )
  • 1 paket(200 gr.) labne peyniri
Yapılışı:
Tereyağı ve labne peynirini mikserin orta hızında krema haline gelinceye kadar yaklaşık 3 dakika kadar çırpalım. Vanilya ekstresini katıp karıştıralım. Yavaşça elenmiş pudra şekerimizi katıp karıştırmaya devam edelim. (İstediğiniz tatlılık ve yoğunluk derecesine gelinceye kadar biraz daha fazla pudra şekeri ilave edebilirsiniz.)

Yorumlar

Popüler Yayınlar