ASYA USULÜ SEBZELİ TAVUK - Cafe Fernando




Malzemeler
  • 400 gram ince tavuk göğüsü
  • 1/2 su bardağı + 2 çorba kaşığı çok amaçlı marine (all-purpose marinade, Amoy marka)
  • 30 gram tereyağı
  • 3 diş sarımsak, rendelenmiş
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1 adet havuç
  • 1 adet Kapya biber
  • 6 adet minyatür (veya 1 adet orta boy) kabak
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 adet chilli biberi
  • 2 adet misket limonu (lime)
  • 15 dal taze kişniş
Yapılışı
  1. Tavukları geniş ve yayvan bir kaseye koyup tavukların üzerini neredeyse geçecek kadar, yaklaşık yarım su bardağı, çok amaçlı marine dökün. Streç filmle kapatıp en az 1 saat (en çok 3 saat) buzdolabında bekletin.
  2. Havucu boylamasına ikiye kesip enlemesine yarım santim kalınlığında parçalara doğrayın.
  3. Kapya biberin tepesini kesip çekirdeklerini çıkartın, boylamasına ikiye kesip enlemesine yarım santim kalınlığında şeritlere doğrayın.
  4. Minyatür kabak kullanacaksanız kabakları bir santimlik halkalara, orta boy bir adet kabak kullanacaksanız da yine önce ortadan ikiye kesip, ardından enlemesine bir santim kalınlığında parçalara doğrayın.
  5. Kırmızı soğanı ikiye kesip ince dilimler halinde doğrayın.
  6. Chilli biberin tepesini kesip çekirdeklerini çıkartın ve ince halkalar halinde doğrayın.
  7. Tercihen yüksek kenarlı ve kapaklı bir tavada tereyağının yarısını (15 gram) orta ateşte erimeye bırakın. Rendelediğiniz sarımsak ve taze zencefili ekleyin. Tereyağı köpürünce tavukları bir maşa yardımıyla marinenin içinden alın, fazla marinenin kaseye akmasını bekledikten sonra tavaya tek katman halinde yayın. Orta ateşte (buraya dikkat; çok yüksek ısıda sarımsak ve zencefil yanmaya başlayacaktır) önlü arkalı beşer dakika pişirdikten sonra bir tabağa koyup kenara ayırın.
  8. Tereyağının geri kalanını tavaya koyun, eridikten sonra lime ve kişniş dışındaki bütün sebzeleri ekleyip, sadece hafif yumuşayana dek, yaklaşık 5 dakika boyunca kavurun.
  9. Tavukları sebzelerin üzerine geri koyun, geriye kalan 2 çorba kaşığı (ya da isteğe bağlı olarak daha fazla) marine sostan malzemelerin üzerine gezdirin, tavanın kapağını kapatıp 1-2 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
  10. Tavuk ve sebzeleri servis tabağına aktardıktan sonra çevresine dilimlediğiniz misket limonları ve taze kişniş dallarını dizin. Yasemin pirinç pilavıyla servis edin. Servis etmeden hemen önce de tavuk ve sebzelerin üzerine misket limonu sıkın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar