Bisküvili Muhallebili Pasta - Portakal ağacı
malzemeler:
alt tabanı:
alt tabanı:
- 1 paket (175gr) sade pötibör bisküvi
- 2 yemek kaşığı kakao
- yarım paket (125gr) margarin, tereyağı, erimiş
- 2 çay bardağı süt
muhallebi:
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket (1 tatlı kaşığı) vanilya
- yarım paketten az margarin, tereyağı
en üste:
- kakao
hazırlanması:
- Geniş bir kasenin içinde bisküvileri elinizle kırarak un haline getirin.
- Üzerine kakaoyu ve erimiş yağı ekleyin.
- Sütü azar azar ekleyip malzemeleri karıştırın. (ne çok cıvık ne de çok katı bir hal almalı)
- Bu karışımı dikdörtgen bir borcama kaşıkla bastırarak yayın. (Tarifin aslında kare kullanılmış ama onda çok kalın olacağı için teyzem dikdörtgeni tercih etmiş.)
- Muhallebi için gereken tüm malzemeleri tencereye koyup bir yandan karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Muhallebiyi hâlâ sıcakken düzgün bir biçimde bisküvili karışımın üzerine yayın.
- Muhallebinin soğumasına fırsat vermeden kakaoyu üzerine serpin.
Yorumlar
Yorum Gönder