Hünkar beğendi - Portakal Ağacı
- Malzemeler:
- Beşamel sos malzemesi:
- 3-4 patlıcan
- 3 çorba kaşığı un
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Et malzemesi:1/2 veya 1 kg kuzu eti, şeritler halinde kesilmiş
- 2 diş sarımsak,doğranmış
- 1 çorba kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
- tuz
- karabiber
Sosun hazırlanması:
- Patlıcanları alimünyum folyoya sarıp ocağın üzerinde közleyin. Közlendikten sonra soyup ezin.
- Un ve tereyağını kavurun.
- Sütü azar azar yedirin.
- Tuzu ekleyin.
- Sosu ezilmiş patlıcanlarla karıştırın.
- Tüm karışımı çukur bir tabağa alın.
Etin hazırlanması:
- Etleri tavaya koyun ve suyunu çekene kadar az sıvıyağ ile pişirin.
- Unu ekleyin.
- Sarımsakları ve salçayı da ilave ettikten sonra tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
- Etleri bir borcama koyun. Servis yaparken tabağa ilk önce beğendisini (sosunu) koyun. sonra beğendinin tam ortasına gelecek şekilde eti yerleştirin. 4 kişilik
Yorumlar
Yorum Gönder