Mantarlı Tavuk - Portakal Ağacı


Malzemeler:
  • 2 soğan
  • 4 sivri biber
  • 1 kg mantar
  • 1 kg kuşbaşı tavuk
  • 3 domates
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 su bardağı kaşar peynir
  • pul biber
  • karabiber
  • köri
  • tuz
    Hazırlanması:
    1. Soğanları ve biberleri küçük küçük doğrayıp sıvıyağda pembeleşinceye kadar pişirin.
    2. Tavuğu ekleyin, 5 dakika kadar tavukları da pişirin. Domatesi ve mantarı ekleyerek harlı ateşte mantar ve tavuklar pişinceye kadar pişirin.
    3. Daha sonra baharatları ekleyerek fırın tepsisine alın.
    4. Üzerine kaşar peynir ekleyerek önceden ısıtılmış fırında peynir eriyinceye kadar pişirin.

    Yorumlar

    Popüler Yayınlar