Sultan Lokumu - Portakal Ağacı
- 1 kg. süt,
- 1 paket (250 gr) margarin,
- 2 su bardağı şeker,
- 1 paket vanilya,
- 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un,
- ceviz
- ve tarçın gerekiyor.
Hazırlanışı:
- önce unla yağı kavurun. şekeri ekleyip kavurmaya devam edin. sütü azar azar ekleyin, çırparak pişirin. oldukça yoğun bir muhallebi kıvamına gelip pişince ocaktan indirin. hemen vanilyayı ekleyip 10 dk. çırpın.
- buzdolabında en az 2-3 saat bekletin. soğuyunca her birinden ceviz büyüklüğünde parçalar alın, içine ceviz + tarçın karışımından koyup kapatın ve yuvarlayın. lokumları hindistan cevizi serpilmiş tepsiye dizin. her tarafının hindistan cevizine bulanmasını sağlayıp, kürdan batırın. servis edene kadar buzdolabında saklayın...
Yorumlar
Yorum Gönder