Sebzeli Makarna - Cafe Fernando


Malzemeler
2 kişilik
  • 300 gram Penne makarna
  • 1 adet (150 gram) patlıcan
  • 12 adet (300 gram) cherry domates
  • 350 gram mantar
  • 1 adet (250 gram) yeşil biber* (veya 2 adet kapya biber)
  • 3 diş sarımsak
  • 6 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 50 gram Parmesan peyniri
* Dolma yaptığınız yeşil biberler için 30 dakika çok fazla olacaktır. İkinci fotoğrafta gördüğünüz tipte daha etli ve büyük olan biberlerden bulabilirseniz onu kullanın. Bulamazsanız kapya biberle de yapabilirsiniz.
Yapılışı
  1. Patlıcanı alacalı soyup boylamasına ikiye kesin, ardından enlemesine birer santim kalınlığında dilimler halinde kesin.
  2. Cherry domateslerin tepesini kesip atın, ardından ortadan ikiye kesin.
  3. Mantarların büyüklerini boylamasına dörde, ufaklarını da ikiye kesin.
  4. Biberin tepesini kesip çekirdeklerini çıkartın. Ortadan ikiye bölüp her yarısını uzunlamasına tekrar ikiye kesin ve 2 santimetrelik kareler halinde doğrayın.
  5. Sarımsakları bıçakla irice doğrayıp üzerine tuzu dökün. Bir çatal yardımıyla püre haline gelene kadar ezin.
  6. Sebzeleri, sarımsağı, 3 çorba kaşığı zeytinyağını ve taze çekilmiş karabiberi büyük bir kapta harmanlayıp yağlı kağıt serilmiş bir fırın kabına tek katman olacak şekilde yayın.
  7. Fırınınızın ızgara ayarında orta-yüksek sıcaklıkta, sebzeler bıraktığı suyun büyük bir kısmını çekip karamelize olana kadar, yaklaşık 30 dakika boyunca, arada bir kaşık yardımıyla karıştırarak pişirin.
  8. Sebzeler pişerken büyük boy bir tencereye bol su doldurup kaynama noktasına getirin. İçine bol tuz atıp tekrar kaynama noktasına gelmesini bekleyin ve makarnaları atıp al dente kıvamında pişirin.
  9. Makarnayı süzüp tencereye geri alın. Pişmiş olan sebzeleri ve 3 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyip harmanlayın.
  10. Servis yaparken üzerine Parmesan peyniri rendeleyin.



Yorumlar

Popüler Yayınlar