Sebzeli Makarna - Cafe Fernando
Malzemeler
2 kişilik
- 300 gram Penne makarna
- 1 adet (150 gram) patlıcan
- 12 adet (300 gram) cherry domates
- 350 gram mantar
- 1 adet (250 gram) yeşil biber* (veya 2 adet kapya biber)
- 3 diş sarımsak
- 6 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Taze çekilmiş karabiber
- 50 gram Parmesan peyniri
* Dolma yaptığınız yeşil biberler için 30 dakika çok fazla olacaktır. İkinci fotoğrafta gördüğünüz tipte daha etli ve büyük olan biberlerden bulabilirseniz onu kullanın. Bulamazsanız kapya biberle de yapabilirsiniz.
Yapılışı
- Patlıcanı alacalı soyup boylamasına ikiye kesin, ardından enlemesine birer santim kalınlığında dilimler halinde kesin.
- Cherry domateslerin tepesini kesip atın, ardından ortadan ikiye kesin.
- Mantarların büyüklerini boylamasına dörde, ufaklarını da ikiye kesin.
- Biberin tepesini kesip çekirdeklerini çıkartın. Ortadan ikiye bölüp her yarısını uzunlamasına tekrar ikiye kesin ve 2 santimetrelik kareler halinde doğrayın.
- Sarımsakları bıçakla irice doğrayıp üzerine tuzu dökün. Bir çatal yardımıyla püre haline gelene kadar ezin.
- Sebzeleri, sarımsağı, 3 çorba kaşığı zeytinyağını ve taze çekilmiş karabiberi büyük bir kapta harmanlayıp yağlı kağıt serilmiş bir fırın kabına tek katman olacak şekilde yayın.
- Fırınınızın ızgara ayarında orta-yüksek sıcaklıkta, sebzeler bıraktığı suyun büyük bir kısmını çekip karamelize olana kadar, yaklaşık 30 dakika boyunca, arada bir kaşık yardımıyla karıştırarak pişirin.
- Sebzeler pişerken büyük boy bir tencereye bol su doldurup kaynama noktasına getirin. İçine bol tuz atıp tekrar kaynama noktasına gelmesini bekleyin ve makarnaları atıp al dente kıvamında pişirin.
- Makarnayı süzüp tencereye geri alın. Pişmiş olan sebzeleri ve 3 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyip harmanlayın.
- Servis yaparken üzerine Parmesan peyniri rendeleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder